Med glade julehilsner fra elever på Cagting High School hvor eleverne med ’plastic-fantastic’ kreativitet har sikret skolen årets juletræ. Ved siden af skolen, i Barangay civic center (lokalområdets møde og forvaltningsfacilitet/hus) holder vi midtvejs- og erfaringsudvekslings workshop sammen med DIBs partnere under vores fælles projekt med katastrofe forebyggelse og planlægning: Promoting Disaster Risk-Sensitive Shelter Planning in Selected Philippine Cities and Towns.

Katastrofeforebyggelse og planlægningsprojektet er godt og vel igennem de første 2 år og en midtvejs-evaluering, så der er nok at snakke om og tage stilling til. At inddrage og styrke lokalbefolkningen i de udsatte og katastrofe truede slum-bosættelser er ikke nogen let og ligetil sag. Der skal både økonomisk og menneskelig overskud til at deltage i projektets aktiviteter omkring indsamling af data og kortlægning af de udsatte slumområder. I 15 slumområder fordelt i 4 byer i forskellige egne af Filippinerne samarbejder DIB med lokale NGO’er og lokalbefolkningen med at lægge sidste hånd på deres ’Barangay Disaster Risk-sensitive Shelter Planer’. Disse indeholder planer og forslag til forbedringer i bosættelserne; sikring mod oversvømmelser og jordskred, evakueringsplaner og –centre, infrastruktur, genhusning, kystbeskyttelse m.m.

Men arbejdet stopper ikke her. De mange forslag skal videre op i systemet, de skal via borgmesteren og de forskellige forvaltninger for godkendelse så projekterne kan indgå i de kommende års budgetter. Det er ikke nogen let øvelse. Det kræver et grundig dokumentations materiale (Barangay Shelter Plan), vedholdende opfølgning og promovering samt godt kendskab til de filippinske tilskudsmidler (DIBs projekt tilbyder ikke hjælp til infrastruktur mv. disse skal finansieres gennem de årlige budgetter). Dertil kommer den politiske situation med omfattende korruption og sidst med den nye præsident, som tilsyneladende ikke fremmer landets sikkerhed og styrkelsen af civilsamfund.DIBs projektpartnerne har i dette arbejde udvist et stort engagement og energi. Men det er ’op ad bakke’ og først på ’den lange bane’ kan vi se resultater.

De bedste ønsker for det nye år,
Paul Erik Bidinger, projektleder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *