Hej! Vi er Freja (23), Luise (25), og Emma (20), der lige nu er i Nepal i praktik hos DIBs partnerorganisation Children-Nepal. Til daglig studerer vi Katastrofe- og Risikomanager på Københavns Professionshøjskole, og er nu på 4. semester.

Children-Nepal har deres base i Pokhara, en dejlig by med flot udsigt til Himalayabjergene og hvor der er masser af natur at opleve. Vejret i Pokhara er generelt solrigt og i marts måned er der temperaturer i midt-tyverne. Vores første indtryk af nepaleserne er at de et meget hjælpsomt og nysgerrigt folk, og vi er blevet taget fantastisk imod på kontoret hos Children-Nepal. vi er superglade for personalet hos Children-Nepal og bor på nuværende tidspunkt hos Children-Nepals direktør Dilly og hans kone Laxmi, der også arbejder hos Children-Nepal.

Food for Thought-projektet

I forbindelse med DIB og Children-Nepals projekt ”Food for Thought” (FFT) har vi været med på monitoreringsbesøg ude på skolerne. Dette foregår normalt med Dumanath og Ajita, der er to af medarbejderne hos Children-Nepal. Vi tager bussen fra Zero Point i midten af Pokhara. Ofte tager det mindst to timer for at nå ud i området, hvor skolerne ligger i. Derudover, er mange af skolerne og landsbyerne i meget afsides fra hovedvejene, og vi har derfor ofte vandret i mindst 40 minutter, for at nå til skolerne. For enkelte besøg har det taget næsten tre timers vandring at nå til skolerne.

På vores første besøg, fik vi – efter næsten tre timers vandring – mulighed for at se skolebørnenes entusiasme omkring projektet. Eleverne er ansvarlige for at passe deres små haver på skolens område. Der udbrød nærmest slåskampe om at få lov til at vande og plante om, og det var vildt fedt se, hvor sjovt børnene synes det er at lære om sustainable farming, et af projektets omdrejningspunkter.

I forbindelse med vores besøg på skolerne er Luise og Freja i gang med et større feltarbejde, hvor de undersøger elever, forældre, og lærers egen forståelse af klimaforandringer, og hvilke naturkatastrofer, de er mest bange for. Endvidere, undersøger de om personerne føler sig rustet, hvis eventuelle katastrofer skulle ramme dem, og i så fald, hvad de vil gøre for at sikre deres familie imod katastrofen.

På skolebesøg sammen med Dumanath (i midten)

Freja og Emma har desuden undervist 10. og 12. klasses elever, fra Children-Nepals skoleprogram. De fik undervisning i klimaforandringer, hvilke udfordringer disse kan bringe, og hvad man kan udføre af forebyggende tiltag for at undgå klimarelaterede katastrofer.

Forum teater og gedekid

Derudover har vi allerede været med til træning på Fulbari Resource Centre, der er Children-Nepals eksterne bygning, hvor der er plads til at 60 personer kan sove og spise. Der blev lavet ”Forum Theatre” med skolebørnene, der hjælper dem med at kommunikere deres følelser og skal afhjælpe højspændte situationer i bl.a. hjemmet. Emma sov da også oppe på Fulbari med børnene og fik lov at opleve en masse kultur, hvor feltarbejdet kaldte Luise og Freja tilbage til Pokhara. Vi fik også mulighed for at møde Fulbari’s nyeste beboere: gedekid, der især havde en appetit for snørebånd og overalls.

Der er dog stadig tid til noget fritid og nogle oplevelser og vi har da også nået at se nogle af Pokharas seværdigheder. Vi har bl.a. været ude og sejle på Pokharas Phewa Lake og set solopgangen over Himalayabjergene. Sidste oplevelser har været at vandre op til Peace Stupa og Lord Shiva statuen.

Praktikken slutter i juni måned.

Læs mere om DIBs arbejde i Nepal på https://www.dib.dk/projekter/nepal/

1 thoughts on “I praktik hos Children-Nepal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *