Johanne (th) og Kristell (tv) har de seneste to måneder været i praktik hos Kijani i Geita-regionen i Tanzania. De læser til offentlig administrationsbachelor på 4. semester, hvor de på dette semester har fokus på internationale relationer i praksis.
“At få lov til at arbejde hands-on har været ekstremt spændende. Vores uddannelse lægger stor vægt på formidling, samarbejde og at finde nye løsninger på problemer, så anvendelse af teorien i praksis har givet os en masse ny viden.”
Excel ark og jord under neglene
Da det er første gang, Kijani og DIB har haft praktikanter i Tanzania, har fokus været på at etablere en god struktur, samt at identificere de områder, hvor Kijani kan udvikle sig. Det har for eksempel handlet om klare strukturer for formidling i forbindelse med fondssøgninger, udarbejdelse af projektforslag, evalueringer og Excel-færdigheder.
“Ud over det praktiske arbejde på kontoret har vi deltaget i interviews, været med i Kitchen Garden-projektet, som Kijani er ved at etablere, og besøgt drivhusene, der er en del af Nanenane-projektet.”
Da Nanenane-projektet, som DIB har været en del af med støtte fra CISU, slutter i april, har fokus været på at evaluere dette projekt. Projektets mål har været at øge unge landmænds viden om Climate Smart Agriculture i Geita-regionen og derigennem opbygge drivhuse. Dyrkning af grøntsager i simple drivhuse giver landmændene mulighed for mere stabil dyrkning af afgrøder. Dette mindsker risikoen for tab på grund af tørke og oversvømmelser. Projektet afsluttes med at undersøge, om den nye viden er blevet forankret, og om landmændene anvender den.
Derudover har der været fokus på at skabe et positivt læringsmiljø, hvor Kijani har arbejdet sammen med Kristell og Johanne, så løsningsmulighederne til de forskellige projekter opstod i fællesskab.
Tværkulturel mødeplads
Johanne og Kristell har boet i Buhalahala, en lille lokal landsby 12 km uden for Geita by. Dette har vakt stor nysgerrighed hos de lokale om, hvordan to danske studerende er endt i deres by.
“Vi taler dagligt med vores naboer og de lokale i byen om, hvorfor vi er i Tanzania, og vores arbejde hos Kijani. Vores sprogfærdigheder er også blevet sat på prøve, da engelsk ikke er det mest anvendte sprog i området. Vi har derfor lært swahili og det lokale stammesprog Scuma for at kunne kommunikere, dog kun på begynderniveau. Selv med vores sprogbarriere er vi blevet mødt med åbne arme af beboerne i Buhalahala, som vi nu betragter som vores hjem i Tanzania.”
Praktikken afsluttes i slutningen af marts, hvorefter en eksamen venter derhjemme i Danmark.
Læs mere om DIBs arbejde i Tanzania på https://www.dib.dk/projekter/tanzania/