I uge 9 til 13 udbyder DIB ti gratis gæstelærerbesøg i grundskolens ældste klasser med filmvisning og undervisningsoplæg om at skabe forandringsprojekter med udgangspunkt i FN’s Verdensmål.

Filmen De fordrevnes stemme fortæller historien om Johary, en ung mand fra Flippinerne, som sammen med tusindvis af andre er blevet fordrevet fra sit hjem i byen Marawi af en væbnet konflikt mellem IS-relaterede militser og filippinske regeringsstyrker. Den voldsomme krig har stjålet Joharys barndomshjem og fremtidsdrømme, men den har samtidig givet ham noget nyt – en identitet som aktivist og en stemme, som han er nødt til at bruge.

Med udgangspunkt i denne historie vil DIB med undervisningsprojektet #ståropforverden gerne inspirere danske elever til også at finde og bruge deres stemme og være med til at skabe forandring i deres nærmiljø. Vi kommer ud og viser filmen, fortæller om baggrunden for den, om FN’s Verdensmål, og hvordan de kan udgøre en ramme for at tage del i udviklingen af en mere retfærdig og bæredygtig verden – lokalt såvel som globalt.

Klik og se trailer for filmen på Youtube her.

Målgruppe og omfang

Gæstelærerbesøget og undervisningsoplægget er tilrettelagt til udskolingen. Besøget kan med fordel udgøre indledningen til et forløb om demokratisk deltagelse i samfundsfag, eventuelt tværfagligt med fx geografi, historie eller dansk. Det varer 2-3 lektioner alt efter jeres ønsker til hvilken kontekst, det skal indgå i.

Tilmelding

Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. Kontakt os med et par forslag til, hvornår I vil have besøg indenfor perioden 24. februar til 27. marts på dib@dib.dk eller 5299 9236.

Hent tilbuddet som pdf.Gæstelærerbesøget er gratis, fordi projektet er støttet af EU-puljen Frame, Voice, Report!, Danidas Oplysningspulje og CISUs oplysningspulje. På www.dib.dk kan du læse mere om DIB og vores engagement på Filippinerne, som dette undervisningsprojekt knytter sig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *