Vi hedder Julius og Rebecca, og vi studerer Katastrofe- og risikomanagement på Københavns Professionshøjskole. I vores 4. semester praktik, har vi været så heldige at komme i praktik hos DIB og Children-Nepal i Nepal i 4 måneder. 

Formålet med vores praktik var at gøre organisationen Children-Nepal mere resilient overfor katastrofer og ulykker. Vi har derfor undervist personalet i brug af diverse modeller til analyse og identifikation af risici, således at de selv kan benytte dem, efter vi er taget hjem. Vi har ligeledes afholdt træninger/workshops i risikobevidsthed for personalet og for skolebørn på kontoret. Vi har også været ude i projetklandsbyerne Gunjara, Lewade og Phallapani og afholde træninger for de lokale landmænd, der bor her. 

DIB-partner har fået en risikoforvaltningsplan

I samarbejde med personalet fra CN, har vi udarbejdet en såkaldt Emergency Response Plan (beredskabsplan) og en Risk Management Plan for CN. I beredskabsplanen kan personalet bl.a. finde information om proceduren ved brand, medicinske ulykker og alvorlige vejrforhold. Den indeholder også Action Cards, hvor der står, hvordan de skal forholde sig, hvis der opstår nødsituationer mens de er ude i projektlandsbyerne. Nødsituationer såsom uheld, røveri, overfald, demonstrationer og alvorlige vejrforhold. 

Vi har været ude i projektlandsbyerne og lave monitorering for DIB i forbindelse med deres projekter. Her interviewede vi 11 lokale, om hvordan de havde oplevet de træninger DIB og CN har gennemført i byerne. På vores besøg fik vi også et godt indblik i de lokales liv og hverdag. 

Vi hjalp også personalet med diverse ad hoc opgaver. Blandt andet lavede vi en træning for hele personalet, hvor vi lærte dem at lave PowerPoint præsentationer og benytte Google Docs. 

En lokal oplevelse

I vores fritid nød vi den billige mad og drikkevarer i Pokhara, gik ture med Phewa Lake, og var også på en 4-dages trekkingtur, til toppen af Poon Hill, hvilket var en fuldstændig fantastisk oplevelse. Vi er ofte blevet inviteret til mad hjemme hos kollegerne i CN. Ligesom vi har fejret diverse festivaler såsom Holi og Nepalesisk nytår sammen med dem. 

Vores 4 måneder som praktikanter hos Children-Nepal i Nepal har været fantastiske og meget lærerige. Vi har fået et rigtig godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde i en ngo, og vi har mange personlige og professionelle kompetencer med hjem. Children-Nepals medarbejdere har taget rigtig godt imod os, og selvom vi aldrig har været længere væk hjemmefra, har vi følt os utrolig trykke her. Vi håber, at vi forlader en arbejdsplads, der er mere resilient overfor risici.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *