DIB er en dansk udviklingsorganisation. Vi arbejder for udvikling i Syd i partnerskab med og for mennesker som lever i ulighed, fattigdom og med konsekvenserne af klimaforandringer. Det gør vi gennem samarbejde med lokale organisationer rundtom i verden – aktuelt i Bolivia, Filippinerne, Nepal og Sydasien.

Forening, frivillighed og medlemmer

DIB er en medlemsbaseret forening, og medlemmerne er essentielle for DIB som organisation på flere måder. Medlemmer af DIB har stemmeret, når der på den årlige generalforsamling skal vælges en bestyrelse, som i samarbejde med de ansatte i sekretariatet står for at drive og udvikle organisationen. Desuden er det et krav fra donorer, at DIB har minimum 50 medlemmer, når vi skal søge bevillinger til nye projekter. Så dit medlemskab er vigtigt og værdsat!

Hvis du overvejer at blive medlem, frivillig eller vil vide mere om, hvordan du kan støtte DIB, så klik her.

Hvordan arbejder vi?

Vi støtter vores lokale partnerorganisationer i at udvikle og gennemføre nyskabende udviklingsprojekter. Kapacitetsudvikling er grundstenen i DIB’s stærke samarbejde. Fælles for vores nuværende projekter er, at de berører klima-/miljøudfordringer og støtter et stærkere civilsamfund, samt at de inddrager marginaliserede befolkningsgrupper som aktører og medskabere af bæredygtig udvikling og en bedre fremtid for dem selv.

… For example, Nepalese farmers with simple technology succeed in significantly increasing their yield as in the project Enhancing Rural Livelihoods project. While Bolivian children in the Aprender Jugando-projektet leger og får fingrene i mulden, så de opbygger en forståelse af, hvordan man kan leve i harmoni med jordens økosystemer. Og når internt fordrevne på Filippinerne, som led i projektet Beyond Fight or Flight, organiserer sig i en borgerforening for at råbe regeringen op og ikke blive glemt under genopbygningen.

Vision

DIB wishes for a world where everyone has equal rights and opportunities to create good living conditions, and where we take social, economic and environmental considerations into its endeavours.

Mission

Through partnerships focused on capacity building, DIB will contribute to the sustainable development of marginalized communities to become more resilient to climate change and environmental degradation. At the same time, we will work to create popular support for the global green transition through information and knowledge sharing.