Nedenfor kan du i billede og tekst få et indtryk af, hvordan økolandsby-konceptet udfolder sig i praksis og møde nogle af de mennesker, der har gavn af det. Historierne er indsamlet på en projektrejse med feltbesøg i tre landsbyer udenfor Kathmandu.

Læs mere om DIB’s økolandsby-projekt her.

Sabitri Dahal bor i landsbyen Chyamrangbesi, hvor hun driver et lille hotel. Her kan rejsende overnatte og få en bid mad. Sabitris familie er som resten af landsbyen også en del af EVD-projektet. På billeder ses hun i gang med at ordne løg til maden.


Santa Maya Shrestha bor i landsbyen Dhungkharka, som ligger cirka 45 kilometer fra Kathmandu. hun er landmand og arbejder til daglig i familiens marker og køkkenhave. Santa Maya har igennem EVD-projektet lært at lave organisk gødning, som har fremmet væksten af hendes grøntsager. Her viser hun glad en blomkål frem.


Lok Bahadur Tamand er landmand i landsbyen Chalal. Han ejer flere rudrakshatræer, som er meget værdifulde på grund af træets frø. Frøene buges nemlig som perler i tibetanske bedehalskæder. Lok Bahadur har spiret nogle af frøene, så han kan sælge de små træer til en god pris. Det er en fin forretning for ham.


Sun Maya bor i den lille landsby Chalal. Hun er landmand og dyrker grøntsager i det drivhus, som hun har investeret i igennem EVD-projektet.